Опитът на Републиканската партия да промени здравната реформа на Обама е изправен пред провал.

Това заяви сенаторът Джон Маккейн пред Си Би Ес.

Тръмп съветва републиканците първо да отменят, а после да заменят „Обамакеър”

Тръмп съветва републиканците първо да отменят, а после да заменят „Обамакеър”

Тръмп коментира здравната реформа и убийствата в Чикаго

Законопроектът на Сената, който е изправен пред обединена демократична опозиция, бе допълнително застрашен по време на миналата седмица, през която няколко сенатори - републиканци трябваше да се върнат в своите щати и да се изправят срещу избирателите, които силно се противопоставиха на законопроекта. Сенаторите се завръщат във Вашингтон в понеделник.

23 млн. американци без застраховка при отмяна на Обамакеър

23 млн. американци без застраховка при отмяна на Обамакеър

Със $119 млрд. ще се свие дефицитът до 2016 г

Законопроектът на Сената запазва голяма част от Obamacare незасегнат, но отнема голяма част от финансирането му. Той отменя повечето данъци на Obamacare, ревизира данъчните кредити на закона и приключва разширяването на Medicaid.

Републиканският сенатор Тед Круз заяви в неделя, че неуспехът "не е опция" и каза, че усилията на Сената трябва да се съсредоточат върху намаляването на премиите.

Поправката на Тед Круз би позволило на застрахователите да предложат планове, които не отговарят на мандата на Obamacare, че те налагат на болните и здрави хора едни и същи цени.

Републиканската партия се надява да бъдат приети измененията в здравната реформа на Обама преди Конгресът да излезе в лятна отпуска от 29 юли.