Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев заяви във вторник, че препоръките на Украйна за гаранции за сигурност, публикувани по-рано през деня, са "прелюдия към Третата световна война".

"Разбира се, никой няма да даде никакви "гаранции" на украинските нацисти", настоя Медведев в публикация в Telegram.

По-рано кабинетът на украинския президент Володимир Зеленски публикува препоръките за гаранциите за сигурност, призовавайки за Киевския договор за сигурност, документ, който Украйна и държавите-гаранти ще подпишат за стратегическо партньорство.

"Основна група от съюзници ще поеме ясни ангажименти за подкрепа на въоръжените сили на Украйна, докато по-широка група ще предостави невоенни гаранции, изградени около механизми за санкции", казаха от офиса на Зеленски.

Медведев заяви, че препоръките към Киевския договор за сигурност за стратегическо партньорство на Украйна и държавите-гаранти ще доведат Запада до война с Русия

Русия няма да мобилизира нови сили за военната кампания в Украйна

Русия няма да мобилизира нови сили за военната кампания в Украйна

Това решение идва дни след контраофанзивата на Украйна в Харковска област

"Ако тези малоумници продължат необузданото напомпване на киевския режим с най-опасните видове оръжия, тогава рано или късно военната кампания ще премине на друго ниво, ще загуби видими граници и потенциална предвидимост на действията на страните в конфликта. Той ще върви по собствен военен сценарий, включвайки нови участници в него. Винаги е било така", каза той.

Медведев цитира Библията, по-специално Откровението на Йоан Богослов, което описва Апокалипсиса.

"И тогава западните страни няма да могат да седят в чистите си къщи и апартаменти, смеейки се на това как внимателно отслабват Русия с неподходящи ръце. Всичко ще пламне около тях. Техните хора ще овладеят мъката изцяло. Земята им буквално ще изгори и бетонът ще се стопи. Ние също ще пострадаме. Ще бъде много, много лошо за всички. Защото е казано: "От тези три язви, от огъня, дима и сярата, които излязоха от устата им, една трета част от хората умряха" (Откр. 9:18)", пише той.

Снимка 587446

Източник: Телеграм

Медведев: Русия може да поиска пълна капитулация на Украйна

Медведев: Русия може да поиска пълна капитулация на Украйна

Сегашните руски искания били "загрявка за деца"