Мексико регистрира 1368 починали от усложнения на коронавирус към петък и общият брой на смъртните случаи вече е 164 290, предаде "Ройтерс".

13 051 са новозаразените, като общите случаи до момента са над 1,9 милиона, според актуализираните данни на Министерството на здравеопазването.

Истинският брой обаче почти сигурно много по-висок поради липсата на широкомащабно тестване. Страната е трета по смъртност след САЩ и Бразилия.

Припомняме, че по-рано тази седмица, Мексико одобри руската ваксина "Спутник V" срещу коронавируса. Регулаторната агенция Cofepris взе решение за спешна употреба.

Мексико изпревари Индия като третата държава в света по смъртоност от COVID-19

Мексико изпревари Индия като третата държава в света по смъртоност от COVID-19

Индия е с повече от 10 пъти по-голямо население от Мексико

Резултати от проучване показаха, че руската ваксина е с ефективност срещу вируса с повече от 90%.

Миналата седмица президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви, че по време на разговори с президента Владимир Путин е постигнато споразумение Русия да достави 24 милиона дози от ваксината.

Страната започна масова имунизация на 24 декември, но до момента е използвала само ваксината на Pfizer/BioNTech. Мексико също одобри и ваксината на AstraZeneca/University of Oxford. Сключи споразумение с Аржентина за съвместно производство на британската ваксина.

Починалите в Мексико от коронавируса надхвърлиха 150 000

Починалите в Мексико от коронавируса надхвърлиха 150 000

Мексико е четвъртата държава с най-висока смъртност