Канцлерът на Германия Ангела Меркел обеща да работи до "последната минута" за осигуряване на споразумение за плавно напускане на ЕС от страна на Великобритания, съобщават медии.

ЕС може да отложи решението си за Брекзит

ЕС може да отложи решението си за Брекзит

Предстои лидерите да се срещнат в Брюксел по-късно тази седмица

Европейският съюз трябва да реагира на всички желания на Обединеното кралство, така че споразумението за Брекзит да се приеме от британските депутати, подчерта тя. След като Великобритания напусне блока, Берлин иска запазване на добри отношения между Лондон и Брюксел, добави канцлерът, след като беше запитана дали ще одобрят евентуално отлагане на Брекзит.

Британският министър за Брекзит Стивън Баркли заяви по-рано, че трето гласуване на сделката за Брекзит в парламента е малко вероятно, след като вчера председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу поиска съществени промени в документа. Първоначално гласуването беше предвидено да се проведе преди срещата на върха на ЕС в четвъртък. Малка е вероятността премиерът Тереза Мей да предложи нещо ново на европейските лидери преди срещата.

Не разрешават на Мей да подложи сделката си за Брекзит на трети вот

Не разрешават на Мей да подложи сделката си за Брекзит на трети вот

Председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу обяви, че споразумението за Брекзит на премиера Тереза Мей няма да бъде подложено на гласуване

Междувременно "Блумбърг" съобщава, позовавайки на източници от ЕС, че е малко вероятно да бъде финализирано отлагане на Брекзит на срещата на върха в четвъртък. Вероятно ще стане дни преди 29 март. Планът е да се позволи на Мей да се опита да прокара сделката в парламента през следващата седмица.