Европейският съюз не обмисля санкции срещу Венецуела. Това заяви шефът на външната политика на ЕС Федерика Могерини, цитирана от "Спутник".

Отделни политически личности обаче могат да бъдат засегнати от такива мерки. Това не е изключено като вариант, допълни тя.

Могерини направи изявлението след края на срещата на Съвета по външни работи.

Основни обсъждани теми са били Венецуела, Брекзит, Афганистан, Либия и други.

САЩ сериозно обмислят използване на военна сила срещу Венецуела, след като дипломатическите мерки се оказват неефективни. Това заяви преди дни високопоставен представител на американската администрация.

Източникът поясни, че "дипломатическите инструменти" на САЩ продължават да се изчерпват заради последните действия на президента Николас Мадуро.

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви, че САЩ ще наложат допълнителни санкции на Венецуела, които ще засегнат държавния производител на петрол PDVSA и Куба.

Върховният съд на Венецуела се опитва да отнеме имунитета на Гуайдо

Върховният съд на Венецуела се опитва да отнеме имунитета на Гуайдо

Гуайдо призова гражданите на нов протест...

Председателят на венецуелския парламент и самопровъзгласил се за държавен глава Хуан Гуайдо предупреди Мадуро да не се опитва да го отстрани от власт, защото това ще е краят на управлението му.

Учредителното събрание на Венецуела отне парламентарния имунитет на опозиционния лидер Хуан Гуайдо и позволи на Върховния съд да заведе дело срещу него по обвинение, че се е самопровъзгласил за президент на страната, "узурпирайки" функциите на законния държавен глава Николас Мадуро.

Гуайдо се обяви за президент на 23 януари.