Голяма част от снега, който се очакваше, падна в Средния Запад на САЩ. Сега настъпи времето за основното събитие - рекордно ниски температури за сезона, съобщава АП.

Националната метеорологична служба предупреждава, че днес и сряда могат да бъдат регистрирани рекордно ниски температури в Средния Запад и на Източното крайбрежие вследствие на "арктическа въздушна маса", тръгнала от Сибир.

Арктически студ връхлита САЩ следващата седмица

Арктически студ връхлита САЩ следващата седмица

Очакват се рекордно ниски температури за периода в Средния Запад

В североизточната част на САЩ се очаква над 30 сантиметра снежна покривка. Температурата се очаква да падне под нулата и в южни щати като Тексас.

Прогнозата е за рекордно ниски температури в Чикаго. Метеорологът Кевин Бърк заяви, че в Чикаго температурата ще падне до -6 градуса по Целзий, което ще доведе до разбиване на предишния рекорд на 12 ноември. Според Бърк има вероятност да падне температурата под нулата в щатите Илинойс, Уисконсин и Айова.

В Минесота в понеделник беше измерена най-ниската температура за последните три десетилетия, след като падна до -8 градуса по Целзий.

"Има въздушна маса, която е типична за средата на януари, а не за средата на ноември", коментира Бърк и добави, че може да бъдат регистрирани рекорди в целия регион.

В някои райони температурата падна рязко. Например в Денвър температурата падна от 21 градуса по Целзий през уикенда до -10 градуса по Целзий в понеделник сутринта.

Вчера в Чикаго самолет се подхлъзна при кацане на международното летище "О"Хеър". Няма пострадали. Повече от 1000 полета в града са отменени, след като натрупа 7.6 сантиметра сняг.

Си Ен Ен съобщава, че властите затварят училища преди студът да обхване 70% от САЩ.