Нова стенограма бе публикувана от разследване по "украинската афера", довела до задействането от демократите на процедура по отстраняването от власт на президента Доналд Тръмп.

Демократите с първа стенограма по импийчмънта на Тръмп

Демократите с първа стенограма по импийчмънта на Тръмп

Показанията са дадени от бившия посланик в Украйна Мари Йованович и бившия съветник на държавния секретар Майкъл Маккинли

Този път показания дава аместник-помощникът на държавния секретар по европейските и евразийските въпроси Джордж Кент.

Според него, Тръмп специално е поискал от украинския си колега Владимир Зеленски да спомене името на Клинтън, докато публично обяви разследването срещу Burisma и семейство Байдън.

Повече от половината американци подкрепят импийчмънт на Тръмп

Повече от половината американци подкрепят импийчмънт на Тръмп

Една трета от участниците в допитването са се обявили против

Припомняме, че първата стенограма бе публикувана по-рано тази седмица. Показанията бяха дадени от бившия посланик в Украйна Мари Йованович и бившия съветник на държавния секретар Майкъл Маккинли.

Междувременно, адвокатът на Тръмп Рудолф Джулиани коментира воденото разследване срещу клиента си като пореден "опит за преврат".

Повече от половината граждани на САЩ подкрепят идеята за иницииране на процедура по импийчмънт (отстраняване от власт) на американския президент Доналд Тръмп. Това става ясно от проучване на общественото мнение, поръчано от "Уолстрийт джърнъл" и NBC.