Няколко страни членки на ЕС са отворени да продължат преговорите с Великобритания след 31 декември, ако няма добро споразумение за бъдещите отношения преди изтичането на преходния период, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на висш дипломат.

Премиерът на Ирландия е оптимист за сделка за Брекзит

Премиерът на Ирландия е оптимист за сделка за Брекзит

Финални дни на преговори

На главния преговарящ на ЕС Мишел Барние е заявено да продължи да преговаря с Лондон, но съдържанието е по-важно от крайния срок. Също така му е казано да не бърза да сключва споразумение под натиска на изтичащото време.

Въпросът е дали Великобритания ще се съгласи да продължи преговорите след изтичане на преходния период на 31 декември 2020 г.

Споразумение за Брекзит - сега или никога

Споразумение за Брекзит - сега или никога

Мишел Барние предприема последен опит...

Отделно Барние е заявил пред 27-те посланици на страните членки в Брюксел, че различията с Лондон по някои въпроси се запазват.

"Запазват се различията по три основни въпроса", казал Барние пред посланиците. Той предупредил, че все още не е сигурно дали изобщо ще бъде сключено споразумение.

Лондон и Брюксел не могат да се договорят за рибарството, равни условия за лоялна конкуренция (предимно за държавните субсидии) и механизъм за разрешаване на спорове.

Преговорите за Брекзит в задънена улица

Преговорите за Брекзит в задънена улица

Лондон и Брюксел са далеч от споразумение