Бившият американски президент Барак Обама призова завършващите образованието си през 2020 г. млади сънародници да гласуват за промяна на президентския вот през ноември, предаде "Блумбърг".

Той отново засегна бунтовете след убийството на Джордж Флойд.

По думите му, протестите от последните 2 седмици сами по себе си няма да прекратят дискриминацията и несправедливостта.

По време на обръщението си в YouTube, Обама призова младите американци да изиграят своята роля за демокрацията, дори всичко изглежда разрушено.

Следващата реч на Тръмп - за расовите проблеми?

Следващата реч на Тръмп - за расовите проблеми?

Обмислят този вариант в Белия дом

"Забелязах, че има някои дебати сред младите хора за това колко полезно е гласуването в сравнение с гражданското неподчинение за прекратяване на дискриминацията в нашето общество", каза той. "Факт е, че не е нужно да избираме, имаме нужда и от двете."

Обама отхвърли обичайната сдържаност на бившите президенти и разкритикува реакцията на администрацията на сегашния държавен глава Доналд Тръмп по време на пандемията с коронавирус.

Неотдавнашните протести говорят на десетилетия за мъка и неудовлетвореност заради неравнопоставеното третиране и провал в реформирането на полицейските практики и по-широката система на наказателното правосъдие, каза Обама.

Тръмп: Направих повече за негрите от Обама и Байдън

Тръмп: Направих повече за негрите от Обама и Байдън

Поредна атака срещу конкурентите

Припомняме, че Тръмп също засегна Обама, като обяви, че се е справил по-добре, дори е направил повече за афроамериканците.