Американската предизборна кампания се характеризира с политическа поляризация и неоснователни твърдения за систематични фалшификации.

Това се казва в изявление на Международната мисия за наблюдение на избори към Службата за демократични институции и права на човека (СДИПЧ) на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), предаде ТАСС.

"Кампанията се характеризира с дълбока политическа поляризация, която често затъмнява политическите и партийно-платформените дискусии", се отбелязва в документа. Двамата водещи кандидати за президент се обвиняват взаимно в корупция, измами, работа в полза на чужди интереси, неспособност да ръководят и подкрепа за екстремистки групи."

Джо Байдън победи в щата Мичиган

Джо Байдън победи в щата Мичиган

Байдън получава 16 гласа и с тях вече има 264 в Избирателната колегия

Представяйки доклада във Вашингтон, един от координаторите и лидерите на мисията Майкъл Георг Линк (Германия) отбеляза, че твърденията за недостатъци на избирателната система от страна на действащия президент Доналд Тръмп са неоснователни.

"Неоснователните твърдения накърняват общественото доверие в демократичните институции ", подчерта той.

Както отбеляза Урсула Гачек, ръководител на наблюдателната мисия на ОССЕ / СДИПЧ, европейските специалисти ще останат в САЩ по-дълго от планираното, тъй като изборите все още не са приключили и не са отчетени всички гласове.