Няколко ирански агенти, които са се опитали да съберат разузнавателна информация за посолствата на Израел, САЩ и Обединените арабски емирства (ОАЕ) в неназована държава от Източна Африка за подготвяне на потенциална атака, са арестувани, съобщава израелска телевизия, цитирана от "Таймс ъв Израел".

Иран изпита нова ракета за пренасяне на сателити

Иран изпита нова ракета за пренасяне на сателити

Това е първото изстрелване на ракетата Zoljanah

Иран е изпратил агенти за събиране на информация за местата за извършване на терористична атака, информира Kan News, позовавайки се на източници от западните служби.

Някои са били с европейско и иранско гражданство, някои са арестувани в източноафриканската държава, докато други са задържани в различни държави. Планираното нападение е било осуетено през миналия месец, според разпространяваната информация.

Иран е възнамерявал да удари една от мисиите, за да си отмъсти за убийството на Касем Солеймани през миналата година и за ликвидирането на иранския ядрен учен Мохсен Фахризадех. Иран обвинява Израел за убийството на Фахризадех.

САЩ: Иран вероятно е на седмици от достатъчно ядрен материал за бомба

САЩ: Иран вероятно е на седмици от достатъчно ядрен материал за бомба

В Израел: Иранците играят твърдо, поради което натискът върху тях не може да се намали

В петък бе взривена бомба до израелското посолство в Ню Делхи, Индия. Има щети по автомобили, но няма пострадали хора. Според Тел Авив става въпрос за терористична атака по израелското посолство. На мястото на експлозията е оставена бележка, в която се поема отговорност от неизвестна група, определяща се за "Хизбула в Индия". В бележката се отбелязва, че действията са свързани с убийствата на Солеймани и Фахризадех.

По непотвърдена информация на индийски медии от събота полицията е задържала и разпитала иранци в Ню Делхи.

През септември 2020 г. "Политико" съобщи, че Иран е планирал убийството на американския посланик в ЮАР като отмъщение за ликвидирането на Солеймани.