Йерусалимският районен съд отхвърли искане за отлагане на съдебния процес срещу премиера Бенямин Нетаняху, информира "Таймс ъв Израел".

Първото заседание на процеса е планирано за следващия вторник.

Бъдещето на Нетаняху като премиер под въпрос

Бъдещето на Нетаняху като премиер под въпрос

Партия "Наш дом Израел" обяви, че ще подкрепи закон, който няма да позволи на премиера Бенямин Нетаняху да сформира следващото правителство

Съдия Ривка Фелдман постанови, че Нетаняху трябва да присъства на заседанието на 17 март, когато ще бъде даден ход на делото срещу премиера.

Адвокатите на министър-председателя поискаха отлагане, след като се мотивираха, че нямат всички документи по случаите.

На 28 януари главният прокурор Авичай Манделблит внесе обвинителния акт срещу Нетаняху в окръжния съд в Йерусалим. За първи път в историята на страната действащ премиер е изправен пред съда.

Нетаняху е обвинен в измама, подкуп и злоупотреба с доверие по три отделни случая.

Нетаняху на крачка от пълно мнозинство в Израел

Нетаняху на крачка от пълно мнозинство в Израел

При почти 100% от преброените бюлетини

Първият случай, известен като Случай 1000, е свързан с получаване на подаръци, включително пури, шампанско и бижута от милиардери, сред тях е австралийският крал на хазарта Джеймс Паркър, в замяна на услуги.

При Случай 2000 Нетаняху е обвиняван в тайно споразумение с топ израелския вестник Yedioth Ahronoth с цел да се навреди на конкуренцията на медийния пазар в замяна на положително отразяване на управлението на министър-председателя.

Третият и най-скандален случай е Случай 4000. Той е свързан с регулаторни промени за стотици милиони долара в полза на телекомуникационната компания Bezeq в замяна на положително отразяване на Нетаняху в новинарския сайт Walla News, субсидиран от компанията.