Военноморските сили (ВМС) на Пакистан засякоха индийска подводница в понеделник вечерта, която се е опитала да навлезе в пакистанските териториални води. ВМС успешно й попречиха, обяви говорител на въоръжените сили, цитиран от местни медии.

"Пакистанските ВМС използваха специални умения, за да спрат подводницата, като успешно й попречиха да навлезе в пакистанските води", се казва в съобщение на говорителя.

Индия свали дрон на Пакистан във въздушното си пространство

Индия свали дрон на Пакистан във въздушното си пространство

Дронът бил свален от произведен в Русия изтребител Су-30

За втори път от 2016 г. Пакистан не позволява на индийска подводница да навлезе във водите на страната. Териториалните води на Пакистан се простират на 12 мили от крайбрежието, но морското дъно - изключителната икономическа зона - е 290 000 квадратни километра през 2015 г.

ВМС на Пакистан публикуваха кадри с подводницата.

Фактът, че индийската подводница с модерна технология беше засечена от Пакистан, е загуба за Военноморските сили на Индия, добави говорителят и поясни, че индийската подводница не е атакувана с оглед мирната инициатива на Исламабад.

Тежки сблъсъци между Индия и Пакистан в Кашмир

Тежки сблъсъци между Индия и Пакистан в Кашмир

Съобщава се за най-малко шестима загинали цивилни

Като се поучи от този инцидент, Индия също трябва да работи за мир, се отбелязва в съобщението.

Преди седмица ВВС на Индия нарушиха пакистанското въздушно пространство след атака в окупираната от индийците част от Кашмир. На следващия ден пакистанците отвърнаха и свалиха индийски изтребители. Един от индийските пилоти беше взет за заложник от пакистанските власти, но впоследствие беше освободен.

Пуснаха видео с битка между изтребители на Индия и Пакистан над Кашмир

Пуснаха видео с битка между изтребители на Индия и Пакистан над Кашмир

Днес Пакистан трябва да освободи пленения индийски пилот