Тежки сблъсъци са се разразили между индийските и пакистанските сили на няколко различни места по линията на контрол в Азад Джаму и Кашмир, съобщават местните медии.

Сраженията са продължили след зазоряване, при което са загинали най-малко шестима цивилни и са били ранени шестима други, уточниха индийските власти.

Пуснаха видео с битка между изтребители на Индия и Пакистан над Кашмир

Пуснаха видео с битка между изтребители на Индия и Пакистан над Кашмир

Днес Пакистан трябва да освободи пленения индийски пилот

Подчертава се, че индийските сили са използвали тежка артилерия и противотанкови управляеми ракети. Междувременно циркулират информации, че пакистански снайперисти са убили множество членове на индийски сили.

Вчера външното министерство на Пакистан обяви, че е освободило индийския пилот, който беше задържан от пакистанските сили, след като самолетът му беше свален по време на нападение в Кашмир, което увеличи надеждите, че напрежението между двете ядрени азиатски сили ще се понижи.

Пакистан предупреди, че война с Индия означава взаимно ядрено унищожение

Пакистан предупреди, че война с Индия означава взаимно ядрено унищожение

Не иска ескалация, но няма да присъства на ОИС в Абу Даби, защото е поканена Индия

Ала междувременно в Индия бяха организирани демонстрации и бяха отправени остри критики, след като местните медии спекулираха, че освобождаването на пилота е било отложено, защото той е бил принуден преди освобождаването си да бъде заснет на видео, в което хвали пакистанските въоръжени сили

Индийският пилот е бил заснет от пакистанските военни в ареста, като във видеото той хвали професионализма на пакистанските си похитители, а същевременно критикува индийските медии за подстрекателство към война. Индийски официални представители, обществеността и медиите разкритикуваха остро видеото.