Пакистанската армия предупреди в петък Индия да се въздържа от провокации, защото има готовност да им отговори, съобщиха световните информационни агенции.

"Отговорът на Пакистан ще бъде дори по-силен от този на 27 февруари 2019 г.", заявиха от командването.

Междувременно около 8000 привърженици на партията Джамаат-е-Ислами тръгнаха към посолството на Индия в Исламабад, за да осъдят действията на Ню Делхи срещу Кашмир.

Пакистан се отказва от ядрените оръжия, ако Индия също го направи

Пакистан се отказва от ядрените оръжия, ако Индия също го направи

Да, ядрена война - това не е вариант

Стотици активисти от политически партии в Пакистан в петък проведоха мирни митинги в цялата страна срещу решението на Индия за намаляване на статута на Кашмир от държава на федерална територия.

Външният министър Шах Мехмуд Куреши пристигна в Пекин в петък, за да проведе консултации с китайското ръководство относно решението на Индия да отмени член 370, който даде специален статут на Джаму и Кашмир.

При пристигането си на летището в Пекин Куреши бе посрещнат от посланика на Пакистан в Китай Нагмана Хашми и висши служители на външното министерство.

Говорейки пред пакистанските медии преди да замине за Китай, министърът заяви, че "Индия има намерение да наруши регионалния мир със своите неконституционни мерки. Китай е не само приятел на Пакистан, но и важна страна в региона. "

Пакистан прекъсва и последната жп връзка с Индия заради Кашмир

Пакистан прекъсва и последната жп връзка с Индия заради Кашмир

Нито един влак няма да се движи между двете страни

Припомняме, че Пакистан обяви днес, че прекъсва и последната железопътна връзка с Индия, след като Ню Делхи отмени специалния статут на индийската част на Кашмир - региона, за който спорят двете страни, съобщава Ройтерс.

Решихме да спрем и "Тхар експрес", съобщи министърът на железопътния транспорт Шейх Рашид.

Докато аз съм министър на жп транспорта, нито един влак няма да се движи между Пакистан и Индия, отсече той.

Пакистан гони посланика на Индия и прекратява търговията

Пакистан гони посланика на Индия и прекратява търговията

Исламабад също планира да внесе спора за Кашмир в Съвета за сигурността на ООН

Индийските власти обявиха, че прехвърлят допълнителен контингент от 8000 военнослужещи в щата Джаму и Кашмир на фона на обявеното от правителствено решение за отмяна на специалния конституционен статут на този регион. Според НДТВ, военни транспортни самолети от тази сутрин доставят войници до летището на столицата на региона, град Шринагар, съобщава ТАСС.

Тези военнослужещи ще засилят 35-хилядната армия, която вече е разположена в Джаму и Кашмир. Всички военни части в Индия са в състояние на повишена бойна готовност.