Очаквано лицето на Борис Джонсън е на главната страница на почти всички вестници на Острова, след като вчера беше избран за лидер на Консервативната партия. Днес Джонсън ще встъпи в длъжност като министър-председател на Обединеното кралство, пише "Гардиън".

Много вестници използват една и съща снимка, на която Джонсън е пред главния вход на "Даунинг стрийт" 10 и маха с дясната си ръка, а с лявата  - палец нагоре.

"Метро" пише "Без паника" и кани читателите да се "Запознаят с новия пич (dude)" на "Даунинг стрийт" 10, като се има предвид абревиатурата, използвана от Джонсън по време на победната му реч, когато той очерта плановете си с акронима във формата: "Deliver Brexit, Unite the UK, Defeat Corbyn, Energise Britain" ("Ще осъществим Брекзит, ще обединим Великобритания, ще победим Корбин и ще активизираме Великобритания").

"Дейли телеграф" излиза с подобен материал: "Аз съм пичът". Вестникът отбелязва, че първата задача на Джонсън ще е да изчисти правителството от политици, поддържащи оставане в ЕС и осъществяване на Брекзит.

"Таймс" пише, че "Джонсън се захваща с работа".

Вестник "Сън" също отбелязва момента с абревиатурата по време на речта на Джонсън и свързва песента на "Бийтълс" Hey Jude с "Hey Dude! Don't make it bad".

Няколко вестника споменават факта, че това е дългогодишна мечта на Джонсън.

"Амбицията е осъществена. Какво следва за Великобритания?", пише "Гардиън".

"Дейли експрес" с предупреждение към бюрократите в ЕС. 

"Мирър" пише, че вече не е забавно след избирането на Джонсън за лидер на Великобритания. 

Главната страница на "Индипендънт" е впечатляваща и една от най-негативните към Джонсън. Джонсън е нарисуван като Уинстън Чърчил и пуши пура, докато страната на заден план гори. Изданието отбелязва, че има 100 дни за избягване на катастрофален Брекзит и "Добре дошли в най-мрачния час на Брекзит".

"Файненшъл таймс" пише за предупреждението на Международния валутен фонд към Великобритания след победата на Джонсън.

В Шотландия Тhe National излиза със заглавие: "Тази страна не се нуждае от вас" и "Борис Джонсън трябва да е последният премиер на Шотландия".