Вестниците на Острова отразиха Брекзит драмата в британския парламент след "триумфа" на Мей.

Но някои печатни издания подчертават основния проблем пред премиера на Великобритания, след като Европейският съюз потвърди, че предпазният механизъм за Ирландия е част от споразумението за напускане на Общността и няма да бъде предоговаряно.

Вчера мнозинството депутати гласуваха в полза на подкрепяната от Мей поправка "Брейди", която предвижда предоговаряне на предпазния механизъм.

"Дейли мейл" отрази традиционната си проконсервативна позиция и определи победата на британския лидер като "Триумфът на Тереза", който "възражда нейните надежди за споразумение за Брекзит". Вестникът също отбелязва, че тя "смаза" лидера на опозицията Джереми Корбин, след като парламентът отхвърли предложение на лейбъристите.

"Дейли експрес" е дори по-убеден, че резултатът от гласуването представлява значителна промяна в позициите на премиера след унизителната загуба в Камарата на общините при гласуването на договореното от нея споразумение за Брекзит.

"Тя успя", "крещи" вестникът, описвайки Мей като "несломимия премиер", който постигна "един от най-забележителните обрати в политическата история".

"Сън" пише, че Мей се връща в Брюксел и ще поиска промени в предпазния механизъм за Ирландия в последния момент. Изданието отбелязва, че премиерът е извоювал двойна победа, след като успя да отхвърли поправката на Ивет Купър за отлагане на Брекзит.

"Таймс" е по-умерен и пише, че премиерът е обединил Консервативната партия около потенциално ново споразумение, но предупреждава, че ЕС може би не е в настроение да отстъпи.

"Дейли телеграф" също представя историята си около офанзивата на премиера: "Мей върна битката за Брекзит в Брюксел".

"Гардиън" подчертава, че ЕС все още не си е променил позицията. Вестникът излиза със заглавие: "Мей се връща в Брюксел, но ЕС каза: Нищо не се е променило".

"Файненшъл таймс" също пише, че опитът на Мей да пренапише сделката за Брекзит е в сблъсък с Брюксел.

"Дейли мирър" пък пише, че "Споразумението на Мей е върнато от мъртвите...за момента".