Полицията на Израел съобщи, че подозира в корупция приближен на премиера Бенямин Нетаняху, който е предложил на съдия топ позиция в замяна да прекрати корупционен случай срещу съпругата на министър-председателя, информира АП.

Това е последният скандал, който обхваща вътрешното обкръжение на израелския лидер. Нетаняху вече е обвинен в корупция по два случая.

Обвиняват в корупция Нетаняху

Обвиняват в корупция Нетаняху

Премиерът няма да подава оставка

Нир Хефец, бивш говорител на семейство Нетаняху, е заподозрян, че е предложил на съдия Хила Герстел да поеме поста на главен прокурор, ако прекрати съдебен случай срещу Сара Нетаняху.

Предложението никога не е било материализирано.

По-рано полицията посочи Хефец като един от двама приближени на Нетаняху, които са заподозрени за корупция по отделен случай. Бившият директор в министерството на комуникациите Шломо Филбер, който е приближен на премиера, също е сред заподозрените. Двамата са насърчавали регулация за стотици милиони долари на израелската телекомуникационна компания Bezeq в замяна на положително отразяване на Нетаняху в новинарски сайт.

Нетаняху не е заподозряно по случая, но може да бъде разпитан.

През миналата седмица полицията обяви, че има достатъчно доказателства да се повдигнат обвинения в корупция срещу министър-председателя.