Полицията за борба с тероризма в Лондон предупреждава за заплаха от поставяне на още бомби, след като три взривни устройства бяха изпратени в големите транспортни центрове в Лондон, съобщава "Мирър".

Работници и служители са предупредени да бъдат бдителни за подозрителни пакети. Скотланд Ярд коментира, че снимки на два от пакетите са разпространени до офиси за сортиране на поща и транспортни работници. Източници от сферата за сигурност съобщават, че устройствата не са много сложни.

Скотланд Ярд работи, "за да осигури безопасността на обществеността и персонала, работещ в транспортните центрове и офисите за сортиране на поща. Споделихме снимки на външната опаковка на две от устройствата, за да помогнем на персонала да идентифицира потенциално съмнителен пакет."

Марките на пликовете са издадени от ирландската пощенска служба за Деня на Свети Валентин 2018, със сърце и думите Love Eire N. И двата адреса на подателите са записани като Дъблин. В изявление, ирландската полиция съобщава, че помага на лондонската полиция в техните разследвания.

Ирландски източник съобщава за "Мирър", че Хората се чудя дали има още неоткрити устройства в пощенските помещения.

"Ако са същи хора, които правеха това през 70-те, шансовете са, че ще има и още", коментира източникът и допълва, че атаките могат да бъдат свързани и с Брекзит.

Никой не е ранен при трите инцидента и не са извършени арести.

Служители получават първото съобщение за подозрителен пакет в Центъра компас, сграда близо до границата на летище Хийтроу, малко преди 10 часа вчера. "Пакетът беше отворен от персонала на сградата, което накара устройството да се включи. Това доведе до изгаряне на част от пакета", обяснява Скотланд Ярд. 

"Благодарим на полицията, охраната, транспортния персонал и всички участници за бързите им действия, за да запазим града ни в безопасност", коментира кметът на Лондон Садик Хан.

Отриха бомби на две летища и гара в Лондон

Отриха бомби на две летища и гара в Лондон

Подозрителни пакети на „Хийтроу“, в лондонското Сити и гара „Ватерло“…