Полицията на Шри Ланка влезе в престрелка с въоръжена група в източната част на страната по време на операция, свързана с взривовете, които на 21 април отнеха живота на най-малко 250 души.

При акцията въоръжената група, чиито следи са засечени в град Калмунай, е предизвикала взрив, след което е започнала престрелка, предаде Би Би Си.

Според местни медии е загинал един мирен гражданин, както и няколко от вероятните терористи - най-малко трима, според информация на агенция EFE. Други трима от групата са ранени.

План за втора вълна от атентати в Шри Ланка

План за втора вълна от атентати в Шри Ланка

Расте броя на жертвите

При друга операция са открити взривни материали и флагове на групировката ИДИЛ, която пое отговорността за атентатите.

През тази седмица стана известно, че властите на Шри Ланка са получавали от спецслужбите предупреждения за готвените атаки. Премиерът на страната Ранил Викремесингхе заяви пред Би Би Си, че не е бил запознат с предупрежденията.

Координираните взривове, осъществени от терористи самоубийци на католическия Великден в църкви и хотели, отнеха живота на най-малко 250 души.

Разузнаването на Шри Ланка умишлено укрило информация за атаките

Разузнаването на Шри Ланка умишлено укрило информация за атаките

Информацията обяви Лакшман Кириела, министър за връзки с парламента и министър на държавните предприятия

Властите на Шри Ланка ангажираха около 10 хиляди служители в цялата страна за издирването на замесените в атентатите и за гарантирането на сигурността. Беше засилена охраната около джамиите по време на петъчната молитва.

Вчера, 26 април, бяха извършени още 10 ареста, с което задържаните станаха 80.