Полицията в Албания използва сълзотворен газ и водни оръдия срещу стотици привърженици на опозицията, които нахлуха в щаба на Демократичната партия, която подкрепят, съобщи Reuters.

Над 10 души са арестувани след съпроводения с насилие протест. А един полицай и един демонстрант са леко ранени, се казва в изявление на силите на реда.

Щурмувалите партийната централа са привърженици на дългогодишния политик и бивш неин лидер Сали Бериша, който миналата година бе изключен от партията, след като САЩ му забраниха да влиза на тяхна територия поради подозрения за корупция. Оттогава той обедини около себе си свои привърженици срещу настоящия лидер Лулзим Баша.

Премиерът на Косово ще гласува за обединение с Албания при демократичен референдум

Премиерът на Косово ще гласува за обединение с Албания при демократичен референдум

Въпреки че за стабилни Балкани най-добре 6-те балкански страни да се присъединят към ЕС

Симпатизанти на 77-годишния Бериша, който бе премиер на Албания в продължение на осем години до 2013 г., опитали да нахлуят в централата на партията в Тирана, използвайки чукове и метални пръти за отваряне на вратата и чупейки прозорци.

Те превзеха за кратко партерния етаж в сградата, където по това време са се намирали Баша и други депутати от опозицията, но полицията ги разпръсна с водни оръдия и сълзотворен газ.