Министерството на правосъдието на САЩ съобщи в сряда, че около 3% от имейл акаунтите вероятно са били засегнати като част от мащабна хакерска атака, предаде АП

Масово нарушение на федералните правителствени агенции американските служители свързват с Русия.

Не са засегнати класифицирани системи, се казва в изявление на говорителя на Министерството на правосъдието Марк Раймонди.

Той не идентифицира на кого могат да принадлежат потенциално компрометираните имейл акаунти. Не беше ясно веднага дали проникването в Министерството на правосъдието и други агенции включва достъп до данни, различни от имейли.

Хакери атакуваха американска компания за киберсигурност

Хакери атакуваха американска компания за киберсигурност

Компанията е разследвала пробива в сървърите на демократите...

Припомняме, че в края на миналата година хакерска група атакува електронната поща на калифорнийска компания, работеща в сферата на информационната сигурност. Следите отново водят към Русия.

Уточнява се, че хакерите са се опитали да получат достъп до електронната кореспонденция на компанията CrowdStrike Holdings Inc.

Експертите на Microsoft установиха, че опитът на хакерите е бил неуспешен.

Експерти от CrowdStrike Holdings Inc. работиха по разследването на кибератаките срещу сървърите на Националния комитет на Демократическата партия, за които беше съобщено през 2016 г.

Хакери проникнаха и в системи, използвани от висши служители на Министерството на финансите на САЩ по време на мащабната кибератака срещу американски държавни институции, като може да са откраднали важни ключове за криптиране.

Хакери от Русия ударили и Държавния департамент на САЩ

Хакери от Русия ударили и Държавния департамент на САЩ

Хакерската атака била резултат от "шпионска операция на Русия"

Американското правителство призна, че в компютърните системи на множество министерства са проникнали хакери, които са действали чрез масово използван софтуер за сигурност, произведен от американската компания SolarWinds.