Руската полиция задържа най-малко четирима души по време на претърсвания в студиото на блогъра на Алексей Навални - Navalny Life. Това съобщи пред ТАСС адвокат Владимир Воронин.

"Стоя пред студиото "Navalny Lif". Те не пускат мен и колегата ми вътре. Сега са задържани четирима души, още шестима са вътре. Претърсването се провежда като част от наказателно дело за безредиците", заяви адвокатът.

Хиляди демонстранти отново излязоха по улиците на Москва

Хиляди демонстранти отново излязоха по улиците на Москва

Те недоволстват срещу отказа на властите да регистрират неудобни за управляващите кандидати за местните избори

От своя страна ръководителят на правозащитната организация "Агора" Павел Чиков заяви пред репортери, че девет души вече са задържани. След приключване на следствените действия задържаните ще бъдат отведени за разпит в Следствения комитет, отбеляза Павел Чиков.

Самият Навални се намира в затвора с поредната си присъда, след като бе арестуван от властите за организация на опозиционен протест, неразрешен от тях.

Имаше подозрения, че Алексей Навални дори може да е отровен, тъй като получи странни обриви и беше приет за кратко в болница.

Над 10 000 на протест в Москва заради забрана опозицията да участва в местните избори

Над 10 000 на протест в Москва заради забрана опозицията да участва в местните избори

Протестиращите държаха плакати с надписи "Имам право да избирам" и " Путин лъже"

Въпреки ареста му в Москва се състояха два протестни митинга, при които имаше и други арестувани. Присъди между 10 и 30 дни получиха също Дмитрий Гудков ,Иля Яшин, Иван Жданов, Владимир Милов, Юлия Галямина, Александър Соловьов.