Икономическият институт Prometeia съобщи, че очаква БВП на Италия да се свие с 6,5% през 2020 г. заради епидемията от коронавирус в страната, информира "Ройтерс".

Базираният в Болоня институт отбеляза, че прогнозира също така дългът на третата икономика в еврозоната да нарасне до 150% от БВП до края на годината. В момента е около 134% от БВП.

Още 662 жертви на коронавируса в Италия за последното денонощие
Обновена

Още 662 жертви на коронавируса в Италия за последното денонощие

Спад на жертвите за втори пореден ден

Въпреки че правителството постепенно наложи ограничителни мерки от 23 февруари, за да спре разпространението на вируса, Италия е най-засегнатата страна в Европа - повече от 80 000 заразени и 8215 починали.

Правителствен източник коментира пред осведомителната агенция, че финансовото министерство прогнозира БВП да се свие с повече от 3% тази година.

Коронавирус: Страхове за бързото му разпространение в южната част на Италия

Коронавирус: Страхове за бързото му разпространение в южната част на Италия

След като до момента Северна Италия е епицентърът на заразата

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 465 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 21 000. Регистрирани са случаи в 199 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 530 000 случая и над 24 000 починали в 176 държави, възстановили са се около 122 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".