Руският сенатор Алексей Пушков коментира в Twitter речта на президента на САЩ Джо Байдън за отношенията с Русия и предположи, че се готви да провежда политика от позиция на силата, съобщи РИА Новости.

В своето изявление американският лидер заяви, че възнамерява да подходи отговорно към отношенията с Москва и изрази увереност, че и двете страни могат заедно да се занимават с глобални проблеми.

По мнението на сенатора, САЩ искат за пореден път да "разговорят с Русия с кални обещания".

Меркел и Байдън призоваха Русия за деескалация

Двамата лидери проведоха телефонен разговор

"Напомняме: през 2009 г. вицепрезидентът на САЩ Байдън обясни смисъла на "нулирането" с Москва така, че да подчини Русия на интересите на САЩ и даже "да я постави на колене". Не стана. И тогава започна: Либия, Сирия, кампания срещу Сочи-2014, Украйна, студена война. Байдън не се промени", смята Пушков.

Байдън: Готови сме да наложим нови санкции, но държим на предсказуеми отношения с Русия

Байдън: Готови сме да наложим нови санкции, но държим на предсказуеми отношения с Русия

След наложените в четвъртък санкции на Москва

Той обърна внимание, че Байдън нарисува "прекрасни перспективи на сътрудничество в името на доброто бъдеще", едновременно с това нарече Русия враг и прие жестоки санкции срещу страната. Пушков заключи, че е възможно позитивният дневен ред да прикрива обещание на президента на САЩ да поддържа Украйна за Донбас и непризнаване на Крим за руска територия, заяви Пушков.

Припомняме, през 2014 г. Русия анексира полуостров Крим след проведен референдум там.