Кремълският критик Алексей Навални оказва натиск върху Владимир Путин с нови разкрития. Президентът на Русия обаче реагира необичайно сдържано. Това коментира за германския вестник "Франкфуртер рундшау" Щефан Шол.

След като Навални оцеля при отравянето, припомня политологът от Санкт Петербург Дмитрий Травин в разговор с "Франкфуртер рундшау", - опозиционерът отне политическата инициатива на Кремъл ...

Кремъл: Путин не се страхува от Навални

Кремъл: Путин не се страхува от Навални

Дмитрий Песков каза, че случаят е чисто вътрешен въпрос

Новото видео за борба с корупцията на Навални беше хит в Русия. То беше качено в YouTube във вторник, ден след ареста на Навални, и по този начин в много подходящ момент.

Изчисленията на опозицията сочат, че луксозната резиденция на Владимир Путин на брега на Черно море, за която става дума във филма "Дворецът за Путин", струва поне 1,2 милиарда евро.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков нарече филма "чиста глупост и компилация".

"Ди Велт": Навални става все по-опасен за Путин

"Ди Велт": Навални става все по-опасен за Путин

Опозиционерът се превръщал в икона на протестите в Русия

В случая на Навални руската държава обаче следва тактиката на стриктно спазване на законите, обобщава Алексей Мухин, политически анализатор, близък до Кремъл.

Сега обаче милиони хора, гледали видеоклипова в YouTube, се чудят защо в комплекса край Черно море има казино, басейни, интериор в стил рококо и други помещения. Официално хазартът е забранен в Русия.

Шол обаче отбелязва, че "по-голямата част от обществеността гледа на разкритията на Навални предимно като на забавление". "Други, според Травин, се страхуват да не бъдат ударени от полицейски гумени палки по време на неразрешена демонстрация. Путин става все по-малко популярен", каза Травин, "но аз не очаквам революция."

Русия хвърли Навални за 30 дни в ареста

Русия хвърли Навални за 30 дни в ареста

Сподвижниците му заклеймиха решението като фарс

Дмитрий Травин очаква, че политическата ситуация може да се промени, но по-скоро в резултат на конфликти в елита, а не в резултат на улични протести.

Видеото на Навални също показа, че многоетажният леден дворец в царското имение на Путин е под земята. Руският президент явно обича да седи под земята. Във всеки случай сега Путин изглежда предпочита да се крие, заключава "Франкфуртер рундшау".

* Със съкращения