Руският президент Владимир Путин пожела щастлива Нова година на редица лидери на държави и правителства, а в поздравителното си послание, адресирано до президента на Сърбия Александър Вучич, той подчертава, че руско-сръбските отношения се развиват въз основа на принципите на стратегическото партньорство, съобщи сайтът на Кремъл.

Пожелавайки щастлива Нова година и весела Коледа на Вучич, Путин акцентира върху факта, че през 2022 г. отношенията между Русия и Сърбия продължиха със стабилен напредък.

Байдън, Макрон и Шолц остават без честитка за Нова година от Путин

Байдън, Макрон и Шолц остават без честитка за Нова година от Путин

Орбан, Шрьодер и Берлускони са единствените политици от ЕС в списъка на Путин с послушни или непослушни

Двете страни засилиха практическото сътрудничество, включително търговско-икономическо сътрудничество, както и културно и хуманитарно, задълбочавайки основан на доверие политически диалог и координация на усилията в международните и регионални въпроси, което е особено важно в настоящата сложна геополитическа ситуация, се допълва в съобщението.

"Надявам се, че можем да работим заедно за по-нататъшно развитие на нашето конструктивно и многостранно двустранно сътрудничество в полза на братските руски и сръбски народи", казва Путин.

Москва не вярва в устойчив компромис Сърбия-Косово под гаранции на Запада

Москва не вярва в устойчив компромис Сърбия-Косово под гаранции на Запада

Захарова прехвърля вината за кризи в Украйна и Балканите върху западни гаранции