Държавното радио на Северна Корея опроверга слуховете за тежкото здравословно състояние и дори за смъртта на лидера на страната Ким Чен-ун. Радиото съобщи за неговата активна дейност, съобщава агенция Новости.

В съобщението се посочва, че другарят Ким Чен е изразил своята благодарност към работниците и сътрудниците, които участват в изграждането на град Самджийон. Не се уточнява обаче под каква форма са предадени тези благодарности.

Също така държавното радио съобщи, че в четвъртък лидерът на Северна Кория е получил поздравителна телеграма от ръководителя на комунистическата партия в Русия Генадий Зюганов по случай годишнината от визитата си в Русия.

Ким чен Ун в кома?

Ким чен Ун в кома?

Продължават спекулациите около здравословното състояние на лидера

Нови съобщения за участия на Ким Чен Ун в публични мероприятия или за негови посещения в страната не са направени. Последната публична поява на лидера на Северна Корея държавната медия отбелязва на 12 април от негова инспекция във военновъздушно поделение.

В последните няколко дни се появиха предположения за тежко здравословно състояние на севернокорейския лидер и дори за неговата смърт. По-рано тази седмица се появиха съобщения, че Ким е тежко болен след сърдечна операция през април.

Медиите в КНДР продължават да мълчат за Ким Чен-ун

Медиите в КНДР продължават да мълчат за Ким Чен-ун

По-рано тази седмица се появиха спекулации, че Ким има здравословни проблеми

Според Сеул обаче не се наблюдават необичайни промени в активността на властите в Пхенян. Вашингтон пък предполага, че Ким все още управлява, както досега.