В Ерусалим се проведоха поредни протести срещу премиера Бенямин Нетаняху, заради насъбралия се гняв срещу сериозни предположения, че е замесен в корупционни сделки, предаде АП. Не са малко и критичните гласове на израелските граждани, които настояват Нетаняху да се оттегли заради неговата неспособност да се справи с пандемията от коронавирус, съобщава Ройтерс.

Множество протестиращи маршируваха по улиците на Ерусалим в посока официалната резиденция на Нетаняху, развявайки знамена и скандирайки призиви за оставката му.

Междувременно израелски медии излязоха със заглавия, че съвсем скоро ще станат възможни директни полети между Израел и Мароко. Това отваряне на въздушни коридори може да се приеме за следващата стъпка към мир в Близкия изток, коментираха наблюдатели. От израелското външно министерство отказаха да потвърдят и изобщо да коментират информацията.

Отношенията между Израел и Мароко се нормализират в далечната 1994 г., но през 2000 г. Мароко отново замразява връзките си с Израел заради началото на втората палестинска интифада.

Инакомислещи в Бахрейн клеймят споразумението с Израел като "предателство"

Инакомислещи в Бахрейн клеймят споразумението с Израел като "предателство"

"Черен ден в историята на Бахрейн"

Новината за подобряването на отношенията между Израел - Мароко не успя да отвлече вниманието на гневните демонстранти от фигурата на Нетаняху. Те продължиха да негодуват, че той твърде рано разхлаби мерките и даде зелена светлина на икономиката в страната и с това провокира увеличаване на броя на заразените от коронавирус.