Южна Корея регистрира най-голямото увеличение на заразените с коронавирус за последните седем седмици, което е в резултат на появата на ново огнище в склад край Сеул, докато в същото време милиони ученици се върнаха на училище, информира АФП.

Страната е разглеждана като световен модел за спиране разпространението на коронавируса. Но днес властите обявиха 40 нови случая, с които се увеличават до 11 265. Това е най-голямото увеличение от потвърдените 53-ма заразени на 8 април.

Южна Корея сподели своя опит срещу COVID-19 с Африка

Южна Корея сподели своя опит срещу COVID-19 с Африка

Здравната агенция на Африканския съюз е ключова организация в битката срещу вируса в региона

От Корейските центрове за превенция и контрол на заболяванията поясниха, че до момента са потвърдили 36 случая в склад на фирмата за електронна търговия Coupang западно от Сеул. Подозира се, че не са прилагани основните регулации. Но властите уверяват, че има малка вероятност получателите на пратки да се заразят с коронавирус.

Южна Корея започна да разхлабва ограничителните мерки. Музеите и църквите отвориха врати, а професионалните спортове започнаха новите сезони по-рано този месец, но без присъствието на публика.

32 новозаразени с коронавируса в Южна Корея, училищата отвориха врати

32 новозаразени с коронавируса в Южна Корея, училищата отвориха врати

Общият брой на заразените вече е 11 110 души

Повече от 2 милиона ученици се върнаха в клас днес като част от постепенното отваряне на училищата.

Страната като цяло контролира разпространението на заразата с програмата "проследи, тествай и лекувай".

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 5,4 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 343 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джонс Хопкинс" показват над 5,5 млн. случая и повече от 350 000 починали в 188 държави, възстановили са се повече от 2,2 млн. души.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джонс Хопкинс".