Лидерът на мнозинството в Сената на САЩ Мич Макконъл защити президента Доналд Тръмп, съобщават The Hill и "Гардиън".

Вчера Тръмп влезе в историята като третия президент, срещу когото са повдигнати обвинения в Конгреса. Процесът се очаква да се проведе в Сената през януари 2020 г., където вероятно ще бъде оправдан, тъй като републиканците имат мнозинство.

Импчийчмънтът на Тръмп - кон за кокошка

Импчийчмънтът на Тръмп - кон за кокошка

Мартин Табаков не знае дали американският президент действително е нарушил американското законодателство, регулиращо дейността на главата на изпълнителната власт, но знае със сигурност, че дори и това да е така, демократите не успяха да го докажа

Демократите най-накрая направиха това, което решиха да сторят отдавна - те гласуваха за импийчмънт на президента Тръмп, обяви Макконъл. Той определи разследването като най-прибързаното, най-непълното и най-нечестното в съвременната история.

Според него гласуването е предрешен край на кръстоносен поход, който започна дори преди президентът Доналд Тръмп да бъде номиниран.

Какво предстои след импийчмънта на Тръмп?

Какво предстои след импийчмънта на Тръмп?

Макконъл заяви, че Сенатът ще проведе процес през януари дали да бъде осъден и отстранен от поста Доналд Тръмп

Сенаторът от Републиканската партия отбеляза, че двете обвинения срещу Тръмп (злоупотреба с власт и възпрепятстване на разследването) са "най-слабите" в американската история и че нищо не се доближава до тях.

Демократите от Камарата на представителите изглежда се страхуват да предадат калпавия си продукт в Сената, каза той. Макконъл добави, че председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси е пресякла "рубикон" и демократите обвиниха Тръмп, защото не са съгласни с управлението му.

В Сената републиканците държат 53 места, а демократите 47. Ще са необходими 67 гласа, за да бъде осъден Тръмп, което вероятно няма да се случи.

Как отразиха американските вестници историческия импийчмънт на Тръмп?

Как отразиха американските вестници историческия импийчмънт на Тръмп?

Без изненада основната новина в американския печат тази сутрин е историческото гласуване за импийчмънт на Доналд Тръмп

Лидерът на малцинството в Сената Чък Шумър отговори на речта на Макконъл. Той се оплака, че Макконъл се опитва да блокира показанията на всички свидетели. Шумър ще настоява да бъдат изслушани четирима свидетели по време на процеса, като всеки ще бъде разпитан по 4 часа.

Ако републиканците изпълнят схемата на лидерите на мнозинството да замитат тези обвинения под килима, те ще създадат прецедент, който дълго време ще се помни като една от най-мрачните страници в историята на Сената, предупреди демократът.

Белият дом: Президентът Тръмп ще бъде напълно оправдан в Сената

Белият дом: Президентът Тръмп ще бъде напълно оправдан в Сената

Тръмп е уверен в подкрепата на сенаторите...