Белият дом заяви, че при разглеждането на импийчмънта в Сената президентът Доналд Тръмп ще бъде оправдан напълно, предаде "Ройтерс".

Президентът е напълно уверен, че Сенатът ще "възстанови реда" в страната, както и справедливостта, заяви говорителката на Белия дом Стефани Гришъм.

Тя определи решението на Камарата на представителите за придвижване на процедурата в Сената като "една от най-позорните страници в историята на Съединените щати".

Конгресът гласува „за“ импийчмънта на Тръмп

Конгресът гласува „за“ импийчмънта на Тръмп

С 230 срещу 197 гласа...

Припомняме, при гласуването в Камарата на представителите и двете обвинения срещу Тръмп - за злоупотреба с власт и за възпрепятстване на разследването, бяха подкрепени от конгресмените.

След изслушванията в Сената, които се очаква да започнат през януари, сенаторите ще гласуват окончателното решение по импийчмънта.

Според наблюдателите е почти сигурно, че Тръмп ще запази поста си, тъй като там представителите на подкрепящата го Републиканска партия имат мнозинство. За отстраняването му от власт е необходимо мнозинство от двете трети от гласовете на сенаторите.