Правителството на Саудитска Арабия обезщетява децата на убития саудитски журналист Джамал Кашоги с жилища за милиони долари и месечна компенсация в размер на хиляди долари, информира АФП, позовавайки се на вестник "Вашингтон пост".

Кашоги, колумнист на "Вашингтон пост" и критик на саудитското правителство, беше убит и разчленен през октомври 2018 г. в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул от екип от 15 агенти, изпратени от Рияд. Все още не е открито тялото на журналиста.

Интерпол издирва 20 души по случая "Кашоги"

Интерпол издирва 20 души по случая "Кашоги"

Това е направено по искане на Турция

Американското издание отбелязва, че плащанията за четирите деца на Кашоги - двамата му синове и двете му дъщери - "са част от усилия на Саудитска Арабия да постигне дългосрочно споразумение със семейството на Кашоги, като те продължат да се въздържат от публични изявления".

Къщите, предоставени на децата на Кашоги, се намират в пристанищния град Джеда и струват 4 милиона долара, пише още "Вашингтон пост". Салах, най-голямото дете на Кашоги, планира да продължи да живее в монархията, докато другите, които живеят САЩ, се очаква да продадат жилищата, допълва изданието.

Убийците на Кашоги действали на своя глава

Убийците на Кашоги действали на своя глава

Ал Джубейр посочва, че наемниците превишили правомощията си

В допълнение към имотите децата получават обезщетение в размер на 10 000 долара или повече на месец. Те също могат да получат по-големи обезщетения, като всеки ще вземе десетки милиони долари, пише вестникът.