Роднина на президента Владимир Путин е избран за лидер на малка руска политическа партия, която се надява да спечели места на парламентарните избори през следващата година, информира "Ройтерс", позовавайки се на информацията на сайта на партията.

Путин се подиграва с дипломатите на САЩ, че са гей заради ЛГБТ флаг

Путин се подиграва с дипломатите на САЩ, че са гей заради ЛГБТ флаг

"Кой работи в тази сграда", пита Путин, "американци", отговаря Пушков

Роман Путин, син на Игор, братовчед на Путин, е избран за лидер на партията "Народът срещу корупцията" на конгрес в неделя, след като стана член на партията през миналия месец. Роман е бивш служител на Федералната служба за безопасност.

42-годишният съобщи, че партията, която ръководи, основана през 2014 г. и има 4000 активни членове, ще участва на местните избори през септември. Той добави, че партията ще се бори и за места в Държавната дума следващата година. Партията в момента не е представена в парламента.

Партията отбелязва, че иска да се бори с корупцията, но в дневния ред не е заложено да се противопоставя на политиките на Кремъл.

Путин: Руснаците гласуваха със сърцето си

Путин: Руснаците гласуваха със сърцето си

Усетили "от какво се нуждае страната"

През март всекидневникът "Комерсант" писа, че той е в процес на основаване на друго политическо движение, което ще подкрепя предприемачите и малкия бизнес.

Роман Путин коментира, че не е обсъждал политическите си планове с лидера на Кремъл, но не очаква проблеми.