Русия официално с повече от 4 млн. случая на коронавирус. Само преди няколко дни държавата ревизира данните за смъртността, затвърждавайки се като една от най-засегнатите от пандемията в света, информира АФП.

Русия актуализира статистиката си - 162 429 са починалите от пандемията

Русия актуализира статистиката си - 162 429 са починалите от пандемията

Смъртните случаи от COVID-19 между април и декември 2020 г.

Изнесените от правителството данни показват, че 4 012 710 руснаци са заразени с коронавирус. Русия е на четвърто място по този показател след САЩ, Индия и Бразилия.

Но Русия е критикуван заради официалната статистика за вируса в страната. Според официалните данни на кризисния щаб 78 134 души са починали от коронавируса.

В понеделник обаче Росстат публикува статистически данни, които сочат, че през миналата година има повече от 162 000 смъртни случая, свързани с коронавируса, което е два пъти повече от съобщаваните данни от кризисния щаб.

Днес Москва обяви, че 2,2 милиона руснаци са получили ваксина срещу вируса от началото на имунизацията, започнала през януари.

Миналия месец кметът на Москва Сергей Собянин каза, че половината от населението на столицата или най-малко 6 милиона са се заразили с коронавирус, което означава, че в Русия има много повече случаи от официалната статистика.