Руските системи за противовъздушна отбрана са свалили два украински изтребителя МиГ-29 и един Су-25 в Източна Украйна. Това съобщи говорителят на руското министерство на отбраната генерал Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Били са поразени и 11 дрона в населените места Климово, Невелское, Новотроицкое, Изюм, Пантелеймоновка, Сладководное и Ясное.

Мощни експлозии в Западна и Южна Украйна

Мощни експлозии в Западна и Южна Украйна

По улиците на Мариупол малки групи тела са били подредени под шарени одеяла

Освен това са били прихванати и 10 едрокалибрени снаряда, изстреляни от украински реактивни системи за залпов огън край село Чернобаевка.

По данни на Конашенков тази нощ руската армия е унищожила 16 украински военни обекта, включително командни пунктове, складове за гориво и боеприпаси, както и оборудване. Те са били атакувани с високоточкови ракети с наземно базиране "Искандер".

Също днес руското Министерство на отбраната публикува списъци на украинските войници, загинали по време на бойните действия в Украйна. Конашенков заяви, че безвъзвратните загуби на украинските войски и наемници възлизат на 23 367 души.

Ракети удариха Лвов

Ракети удариха Лвов

Лвов е по-малко засегнат от военните действия в сравнение с други части на страната и се счита за относително безопасно убежище