Руските военни пилоти разширяват зоната на полети над Сирия и започват да патрулират в нови райони на северните и североизточните провинции на страната. Екипажите на хеликоптери казаха на репортерите, че техните задачи включват не само подпомагане на военни полицейски части в близост до сирийско-турската граница, но и осигуряване на безопасността на пунктовете за разпространение на хуманитарна помощ в провинциите Хашек и Алепо, съобщи ТАСС.

В определени райони пилотите трябва да летят на височина 30-50 м над земята от съображения за безопасност.

Руската военна полиция зае бившата американска база в Сирия

Руската военна полиция зае бившата американска база в Сирия

Нови действия на Кремъл в Сирия

Продължителността на патрула отнема около два часа. Руски въздушен патрул минава над райони на река Ефрат, където се намират най-големите водни електроцентрали в Сирия: Табка (провинция Рака) и Тишрин (провинция Алепо).

На 22 октомври президентите на Руската федерация и Турция Владимир Путин и Тайип Ердоган на среща в Сочи приеха меморандум за съвместни действия за разрешаване на ситуацията в североизточна Сирия.

Русия охранява стратегическа ВЕЦ в Сирия

Русия охранява стратегическа ВЕЦ в Сирия

Нови успехи на силите на Башар Асад

Според документа руската военна полиция и сирийските гранични служители от обяд на 23 октомври са били въведени в райони, граничещи с 30-километровата зона за сигурност, създадена от Турция. На 1 ноември руските и турските военни провеждат първия съвместен патрул на изток от река Ефрат.