Тази нощ Русия атакува Украйна с 37 ударни безпилотни самолета от типа "Шахед-131/136" от районите на Приморско-Ахтарск и Курск.

"В резултат на противовъздушния бой всичките 37 шахеда бяха свалени в Киевска, Одеска, Николаевска, Сумска, Винишка, Житомирска, Черкаска и Херсонска области", се казва в съобщението на командира на ВВС на украинските въоръжени сили генерал-лейтенант Николай Олешчук.

Дронове удариха рафинерия в руския Краснодарски район

Дронове удариха рафинерия в руския Краснодарски район

Руснаците свалили девет ракети ATACMS над анексирания Крим и най-малко 60 дрона над Русия

Повечето от тези дронове са атакували южната част на страната, според пресслужбата на Силите за отбрана на Южна Украйна. "Напрегнатата бойна работа на силите за ПВО продължи повече от шест часа", се казва в сутрешния доклад. "Силите за противовъздушна отбрана - Юг унищожиха 24 дрона, 20 от които в небето над Одеска област, три в Херсонска област и един в Николаевска област.

Според тази информация в резултат на падащи отломки в Одеска област е повредена административна сграда; в Одеса отломки са паднали в двор в жилищен комплекс. Засега няма информация за човешки жертви.

Украйна свалила всички руски дронове тази нощ

Украйна свалила всички руски дронове тази нощ

Над Харковска, Полтавска, Виницка, Николаевска и Днепропетровска област

На свой ред ръководителят на Херсонската областна военна администрация Александър Прокудин каза, че е повредена пристанищната инфраструктура в контролираната от Украйна част от района, където предишния ден избухнаха експлозии. Повече подробности за този удар не се предоставят.