Украинският град Николаев близо до Черно море е бил обект на руски обстрел вчера през деня. Това съобщи кметът Александър Сенкевич.

Той твърди, че вражеските сили са атакували с касетъчни бомби квартал "Корабелни" в града, ранявайки най-малко двама души.

В "Телеграм" Сенкевич посочи, че отново мишена на руската атака са били предимно частни къщи. Повредени са прозорци и покриви. Материалните щети са процес на изясняване.

Градоначалникът информира, че двамата ранени при удара са хоспитализирани.

Обстрелът е продължил и тази нощ, като около 00:22 ч. централноевропейско време се е задействал сигналът за въздушно нападение.

Предишната нощ градът отново беше подложен на масиран обстрел.

Тази сутрин руските сили изстреляха ракети и по Одеска област. Шестима души са ранени. Сред тях е и дете.

Отново ракетни удари по Одеска област

Отново ракетни удари по Одеска област

Дете е ранено при ударите

Според сводката от тази сутрин на украинския генерален щаб руските войски се опитват да създадат условия да подновят настъплението си към Славянск, въпреки че според западни анализатори Русия ще се съсредоточи върху превземането на Северск и Бахмут, без да дава приоритет на превземането на Славянск.

В Краматорското направление врагът води заградителен и ракетен артилерийски огън в районите на Северск, Белогоровка, Богородично, Краматорск, Райгородок, Донецко, Верхнекаменское, Спорное и други населени места. Въздушните удари са нанесени близо до Верхнекаменское.

По посока на Бахмут врагът обстрелва районите на Бахмут, Новолуханске, Покровске, Углегорска ТЕЦ, Вершина, Веселая Долина и други населени места.

Руската армия не е активна в направленията Авдийска, Новопавловска и Запорожка област. В близост до Камианка са нанесени въздушни удари.

В Харковското направление врагът се бори да задържи заетите линии.