Руските сили са поразили с гранатомети сградата на областната администрация в Херсон. Това съобщи високопоставен украински служител, цитиран от "Ройтерс".

Сградата се намира на централния площад в наскоро освободения град в Южна Украйна.

Украинските сили си върнаха контрола над Херсон от Русия на 11 ноември и бяха посрещнати с дни на празненства на площада, който президентът Володимир Зеленски посети дни по-късно, за да приветства края на руската окупация.

Украински официални лица твърдят че руските сили са продължили да обстрелват Херсон и околните райони от източния бряг на реката, убивайки цивилни.

Oпашка за хляб е подложена на обстрел в Херсонска област

Oпашка за хляб е подложена на обстрел в Херсонска област

Петима души са били ранени

Кирило Тимошенко, заместник-началник на кабинета на Зеленски, съобщи, че при днешната атака два етажа от сградата са били повредени. Засега няма данни за пострадали.

В "Телеграм" той публикува снимки, на които се виждат отломки до сградата, както и тавана на коридор вътре в нея, който се е срутил. Някои от прозорците са счупени, въпреки че конструкцията на сградата изглежда непокътната.

Друго видео, разпространено в социалната мрежа, показва огромни кълба дим, издигащи се от върха на административната сграда.

Електрозахранването в Херсон прекъсна след поредния обстрел на града

Електрозахранването в Херсон прекъсна след поредния обстрел на града

Аварийни екипи работят за отстраняване на проблема