Българският антифашистки съюз в София изпрати декларация до президента на Сърбия Александър Вучич против преименуването на град Димитровград.
Писмото на антифашистите е изпратено и до председателя на 44-то Народно събрание Димитър Главчев, който според съюза неотдавна изпратил молба до Вучич за преименуването на града.

Главчев каза на Вучич, че димитровгадчани си искат името Цариброд

Главчев каза на Вучич, че димитровгадчани си искат името Цариброд

Остават още 12 км от магистралата София-Димитровград-Ниш

В този контекст от Българския антифашистки съюз информират, че през 1993 и 2004 години на два поредни референдума сънародниците на Вучич от Димитровград са гласували за запазването на името на града. В това число попадали и много хора с българско етническо самосъзнание.

Според съюза инициаторите за повторното преименуване на града са среди, свързани с Отвореното общество на Джордж Сорос и обявили се в подкрепа на САЩ по време на бомбардировките над Съюзна република Югославия.

Мемориална плоча раздразни старозагорските комунисти

Мемориална плоча раздразни старозагорските комунисти

Почита паметта на жертвите на Народния съд

Антифашистите отбелязват и че Георги Димитров е бил българският политик с най-голям принос за дружбата и приятелството между двата народа още от времето на антихитлеристката съпротива досега.

По тези поводи съюзът изразява надежда, че името на града няма да бъде сменено и молбата на българите в Сърбия ще бъде уважена.