В писмо до премиера Зоран Заев американският помощник държавен секретар за Европа и Евразия Филип Рийкър изразява разочарование, че все още няма съгласие по рамката за преговори между ЕС и Скопие, пише на страницата си във Фейсбук македонският премиер Зоран Заев, показвайки факсимале от писмото.

Началото на преговорната рамка е блокирана от България с аргумента, че Северна Македония не изпълнява двустранния договор.

"Насърчаваме вас и страните членки на Европейския съюз да продължите да решавате двустранните спорове извън процеса на интеграция в ЕС, заяви американският помощник държавен секретар в писмо до Зоран Заев, което той публикува в социалната мрежа.

Заев отсече: Аз съм македонец, който говори на македонски език, признат по целия свят

Заев отсече: Аз съм македонец, който говори на македонски език, признат по целия свят

Премиерът на РСМ отговори на Каракачанов

Рийкър уверява, че Вашингтон ще продължи да се застъпва пред своите европейски партньори преговорите за членство на Северна Македония в ЕС да започнат още по време на германското председателство на съюза, което приключва в края на годината.

Проф. Ангел Димитров: Интервюто на Зоран Заев пред българска медия може да е заиграване

Проф. Ангел Димитров: Интервюто на Зоран Заев пред българска медия може да е заиграване

Думите му трябва да залегнат в международно правен документ

Припомняме, в Македония сега има полярни мнения след интервю с техния премиер Зоран Заев пред българската агенция БГНЕС. В интервюто той казва, че Гоце Делчев е общ, че българите не са били фашистки окупатор, както пише в техните учебници и че България ще охранява небето на Македония. Интервюто е след като България наложи вето на началото на преговорния процес за еврочленство на РС. Македония, заради неспазване на Договора за добросъседство с България.