Много палестинци са били арестувани по време на голяма израелска офанзива на Западния бряг. 19 души са били задържани в Източен Йерусалим само днес, съобщи Morning star.

Сред арестуваните има и много деца.

Изтъкнатият лидер на радикалното палестинско движение Хамас Шакер Амара е задържан, след като полицията щурмува дома му в бежанския лагер Акабат Джабр близо до град Йерихон.

Той е бил редовна мишена на израелските сили и е бил сред редица представители на Хамас, депортирани в Ливан през 1992 година.

Новото правителство трябва да анексира Западния бряг, призова Нетаняху на полагането на клетва

Новото правителство трябва да анексира Западния бряг, призова Нетаняху на полагането на клетва

Ганц ще поеме премиерския пост на 17 ноември 2021 г.

В северния град на Западния бряг Я'бад израелски войник загина, след като е бил ударен от камък при сблъсъци с демонстранти. Палестинците протестират срещу политиката на Тел Авив, който се стреми да анексира повече земя.

Протестният марш е организиран от Фатах.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви при встъпването си в длъжност по-рано този месец, че новото обединено правителство трябва да наложи израелския суверенитет над еврейските селища на Западния бряг.

ООН и ЕС вече се обявиха срещу анексията с довода, че такива действия пречат на мирния процес.

ЕС може да наложи санкции на Израел, ако анексира Западния бряг

ЕС може да наложи санкции на Израел, ако анексира Западния бряг

ЕС няма да остави анексията незабелязана

Това се случва на фона на пандемията Ковид-19. Според данните на университета "Джонс Хопкинс", Израел е регистрирал 16 650 случая и 277 починали.

На Западния бряг и в Газа са регистрирани около 400 случая и двама починали.