Сенатът отхвърли предложение на сенатор Ранд Пол да се включи предложение в законопроекта за отбрана за следващата фискална година за изтегляне на американските войници от Афганистан, информира The Hill.

60 срещу 33 гласуваха против поправката на Пол.

Талибаните потвърдиха: Русия е плащала да атакуват войници на САЩ в Афганистан

Талибаните потвърдиха: Русия е плащала да атакуват войници на САЩ в Афганистан

Иран и Пакистан също финансирали тези дейности

Предложението, също внесено от сенатор Том Юдал, предвиждаше изтегляне на американските сили от Афганистан в рамките на една година и предоставяне на бонус от 2500 долара на войниците. Също отменя разрешение от 2001 г. за използване на армията след изтеглянето на войниците от Афганистан.

"Нашата поправка най-накрая и напълно прекратява войната в Афганистан", обяви Пол и добави, че не може да продължи войната в Афганистан поколение след поколение.

Юдал каза от своя страна, че това предложение е "отговорният начин" за прекратяване на тази война.

Поръчката на Русия довела до убийството на американски войници в Афганистан

Поръчката на Русия довела до убийството на американски войници в Афганистан

Това разпространява "Вашингтон пост", позовавайки се на събрана разузнавателна информация

Ако поправката бе включена в законопроекта, тя трябваше да бъде подкрепена в комисията, в която сенаторите и конгресмените заедно обсъждат пакета за отбрана и където се внасят различни версии на законодателството, подготвени в Сената и Камарата на представителите.

Администрацията на Тръмп се подписа под споразумение с талибаните през февруари, което предвижда намаляване на американския контингент до 8600 войници до средата на юли.