Шефът на "Фейсбук" Марк Зукърбърг е заявил пред служители на компанията, че Джо Байдън ще бъде следващият президент на САЩ, докато в същото време разкритикува разпространяваната от Доналд Тръмп дезинформация. Информацията съобщава ДПА, позовавайки се на медията Buzzfeed News, която е чула записа от разговора.

Служители по сигурността отхвърлиха твърденията на Тръмп за изборни измами

Служители по сигурността отхвърлиха твърденията на Тръмп за изборни измами

CISA: Това са най-сигурните избори...

"Вярвам, че сега резултатът от изборите е ясен и Джо Байдън ще бъде нашият следващ президент", казал Зукърбърг.

"Важно е хората да са убедени, че изборите фундаментално бяха честни и това се отнася за десетките милиони хора, които гласуваха за Тръмп", добавил той.

Американският лидер отказва да признае поражението си и твърди, че изборните резултати са фалшифицирани в полза на Байдън. Екипът на президента внесе съдебни жалби в редица щати, макар че адвокатите му изгубиха повечето случаи до момента и не могат да представят доказателства за големи измами.

Вулгарният десен популизъм слиза от сцената с Тръмп

Вулгарният десен популизъм слиза от сцената с Тръмп

Светът си отдъхва, европейските партньори на САЩ се умориха да имат насреща си президент, който като парен чук руши правилата на следвоенния световен ред, застрашава единството и силата на НАТО и счита цивилизационното завоевание Европейски съюз вредно за интересите на САЩ.

Зукърбърг отбелязал пред подчинените си, че "няма да помогне" на хората да използват социалната мрежа за повишаване на очакванията, че изборните резултати ще бъдат променени след повторно преброяване или действия на съда.

"Разбира се, мисля, че е предизвикателство, когато президентът на САЩ споделят тези неща директно", подчертал той.

Тръмп обмисля да смаже Фокс нюз с цифрова медийна империя

Тръмп обмисля да смаже Фокс нюз с цифрова медийна империя

Иска да създаде дигитална медия, която да съсипе Фокс нюз

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън смазва държавния глава Доналд Тръмп с повече от 5 милиона гласа разлика на провелите се миналата седмица президентски избори.

В събота стана ясно, че Байдън е победител на исторически президентски избори. Той спечели Пенсилвания и Невада, които му дадоха необходимите минимум 270 електорални гласа в Избирателната колегия. Тръмп отказва да признае поражението си.