Докато Украйна се съпротивлява въпреки безмилостността на нападателя, Русия на Путин се втвърдява и се изолира все повече. Това се посочва в анализ на френския ежедневник Le monde.

Всеки ден носи своя дял от ужаси, откакто Русия започна неоправдана война срещу Украйна. Всеки ден е белязан със събития, които доскоро бяха немислими. Отговорът на Запада беше обединен и силен: незабавно задействане на масивни санкции, изваждане на светло на активи на олигарсите, доставка на оръжие на украинците, като се вземе предвид миграционната и хуманитарна драма, която тепърва започва. Но този отговор, колкото и да е похвален, не спира руските ракети и удари по цивилни. Това по никакъв начин не позволява да се задържи мрачният план на Кремъл и неговият стремглав стремеж. Напротив. Руският режим отдавна приема - на свой собствен риск - идеята, че само по себе си едно надмощие и свършен факт гарантират позиция на сила.

Зеленски: Русия е по-голямо зло от Северна Корея

Зеленски: Русия е по-голямо зло от Северна Корея

Над 12 700 души са били евакуирани от Украйна през вчерашния ден

Знаем какво Западът отказва да вземе предвид: пряка военна конфронтация с Русия. Така че няма "зона без полети", наложена от НАТО, за да се оспори превъзходството във въздуха на агресора. Но в момента не се очертава изход от кризата. Опасно е да се рискува с прогнози. Но от съществено значение е да се вземе предвид, сред всички сценарии, най-лошият възможен. Дори сред руските експерти малцина са предвиждали военна операция на цялата украинска територия.

ООН се тревожи от ескалирането на войната в Сирия

ООН се тревожи от ескалирането на войната в Сирия

Организацията настоява САЩ да проведат достоверни изследвания на инцидентите с цивилни жертви

Най-лошият сценарий - освен ядрена ескалация между Русия и НАТО - е следният: Украйна се превърна в Сирия, а Русия - в Северна Корея. Сравненията между страните винаги имат граници. В Сирия етническото и религиозното измерение, ролята на терористичната организация Ислямска държава са особености на този конфликт. Но сега са важни приликите.

Северна Корея възстановява затворена ядрена площадка

Северна Корея възстановява затворена ядрена площадка

Поредна провокация срещу Юга и САЩ

Владимир Путин напълно подцени способността на украинците за мобилизация и патриотична съпротива. Логично, тъй като той дори отрича пълното съществуване на такъв народ, смятан за провинциален братовчед. Планът за сваляне на властта в Киев се разбива с реалността. Кремъл насади омраза в сърцата на украинците срещу Москва.