Шведското правителство обяви във вторник нови ограничения, свързани с коронавирус, в опит да ограничи разпространението на варианта на коронавирус Омикрон.

Премиерът Магдалена Андерсон призова компаниите да преминат към работа от вкъщи, когато е възможно, като същевременно налагат по-строги правила за социално дистанциране. "Темпото на новите инфекции нараства бързо и наблюдаваме по-голям натиск върху здравната система", добави Андерсон.

Броят на новите инфекции започна да нараства отново в края на ноември, като правителството очаква пика на вълната Омикрон в средата на януари, което вероятно ще доведе до нови рекорди в ежедневните регистрирани случаи.

Дания налага частична блокада заради Омикрон

Дания налага частична блокада заради Омикрон

Затваря кина и театри, след 22 часа няма да се сервира алкохол

Датските здравни власти съобщиха във вторник, че броят на потвърдените инфекции с COVID-19 е нараснал с 13 057 от предишната актуализация, което е най-голямото дневно увеличение на случаите в страната.

Броят на смъртните случаи от болестта се е увеличил със 17 до 3144.

Миналата седмица Дания обяви планове за налагане на нови ограничения за коронавирус, за да ограничи разпространението на варианта Омикрон, който сега е преобладаващ в страната.

Германският орган за инфекциозни болести зове за по-строги Covid мерки

Германският орган за инфекциозни болести зове за по-строги Covid мерки

От института "Роберт Кох" настояват за незабавно ограничаване на контактите