Сингапур потвърди 1426 нови случая на коронавирус днес, съобщава АП.

Повечето са сред чужди работници. Общо в града-държава има потвърдени 8014 заразени с коронавирус.

Сингапур е страната с най-много случаи на Covid-19 в Югоизточна Азия - огромно увеличение от само 200 инфектирани на 15 март, когато епидемията изглеждаше, че е под почти пълен контрол. Около 3000 нови случая са съобщени през последните три дни.

Рекорден ръст на заразените в Сингапур за денонощие

Рекорден ръст на заразените в Сингапур за денонощие

Общо в града-държава са заразени близо 6 000 души

Нископлатените работници от чужбина, важна част от работната ръка в Сингапур, сега представляват най-малко 60% от заразените. Повече от 200 000 работници от Бангладеш, Индия и други бедни азиатски държави живеят в малки жилища с по няколко души. Социалната дистанция е невъзможна в тези помещения, където до 20 мъже живеят в стая с обща кухня и тоалетни. Повечето работят в строителството, поддръжката и в корабната индустрия.

Междувременно сингапурските власти обявиха, че удължават ограничителните мерки с четири седмици до 1 юни. Ограниченията, включващи затваряне на повечето работни места и училищата, бяха въведени първоначално от 7 април до 4 май.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,3 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 157 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 2,48 млн. случая и над 170 000 починали в 185 държави, възстановили са се повече от 652 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".

Сингапур и Токио отчетоха рекорден ръст на заразените с коронавируса

Сингапур и Токио отчетоха рекорден ръст на заразените с коронавируса

В Сингапур са починали само 6 души от началото на епидемията