Дворецът на черноморския нос Идокопас, посочен от разкритията на Алексей Навални като резиденция на Владимир Путин, е трябвало да бъде завършен за рождения ден на Путин през 2011 г. Наричали са го "татко". Това разказват пред руската редакция на Би Би Си двама от участниците в строителството на сградата.

Обектът е бил построен, пуснат в експлоатация, после затворен, след като в него е плъзнала плесен, поясняват свидетелите.

Строители на двореца на Путин: Негов е, идва там, има и 16-етажен бункер

Строители на двореца на Путин: Негов е, идва там, има и 16-етажен бункер

Без аналог в Русия...

На 8 октомври 2011 г. - деня, след като Путин е навършил 59 години, той е трябвало да пристигне в двореца. Датата е потвърдена от втори свидетел. Работниците не знаят дали Путин действително е пристигнал на тази дата. Тогава той е заемал премиерския пост, а денят е бил събота - пътуванията през почивните дни не са се обявявали официално.

Един от бившите работници на обекта съобщава, че Путин е идвал там "няколко пъти". Същевременно източник близък до Кремъл заявява пред Би Би Си, че президентът "в последно време" пътува до обекта само заради построената там хокейна арена, без да уточнява дали преди това е пътувал с друга цел.

По-рано изданието "Проект" излезе с публикация, в която се казваше, че Путин редовно е провеждал там срещи с хора от близкия си кръг.

Въпреки множеството разкрития, Кремъл отрича имотът да е на Путин. За официален собственик беше обявен близкият до него бизнесмен Аркадий Ротенберг.

Редактор на сайта с оправдателния филм за двореца на Путин: Казаха ни какво да публикуваме

Редактор на сайта с оправдателния филм за двореца на Путин: Казаха ни какво да публикуваме

Журналистът напусна в знак на протест...