Броят на новите случаи на заразени с коронавирус намалява в някои части на Европа, включително в Италия и Испания, но епидемията продължава да се увеличава във Великобритания и Турция, обяви Световната здравна организация (СЗО).

Като цяло в света 90% от случаите идват от Европа и Съединените американски щати. Ние определено все още не виждаме пик, подчерта говорителят на СЗО доктор Маргарет Харис на брифинг в Женава, цитирана от "Дейли телеграф".

Коронавирусът е 10 пъти по-смъртоносен от свинския грип през 2009 г., предупреждават от СЗО

Коронавирусът е 10 пъти по-смъртоносен от свинския грип през 2009 г., предупреждават от СЗО

От организацията подчертаха, че е необходима ваксина за пълно спиране разпространението на вируса

В Китай "най-голямата заплаха са внесените случаи", каза още тя, като се позовава на последните данни.

"Наистина не трябва да очакваме да видим ваксина за 12 месеца", обяви Харис.

По-рано Световната здравна организация съобщи, че единственият начин да се спре коронавирусът е с безопасна и ефикасна ваксина.

СЗО: Не е сигурно, че преболедувалите COVID-19 изработват имунитет

СЗО: Не е сигурно, че преболедувалите COVID-19 изработват имунитет

Учените нямат отговори...

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1,77 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 111 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 1,92 млн. случая и над 119 000 починали в 185 държави, възстановили са се повече от 458 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".